البرمجة بالنسبة للmatlab

اذهب الى الأسفل

البرمجة بالنسبة للmatlab Empty البرمجة بالنسبة للmatlab

مُساهمة من طرف ramyelbahaty في الجمعة ديسمبر 11, 2009 8:12 pm

الامر الرائع

كود:

msgbox('أى اسم')

النتيجة
طلع نافذه فكتوب فيها الكلمة او الجملة ال كتبناها





الاوامر المهمة في ال programming

IF -1

طريقة عمله

IF cond
--------
-------
-----
------
end
---
---
---
بمعني هو حيشوف الشرط متحقق يكمل لو مش صح يعدي الاوامر الي بين if & end ويكمل
لو ما فهمت في مثال جاي

شكل اخر لل if

if x< 5
---
---
---
else
---
---
---
end
يعني الكوندشن ده لو صح ينفذ الاوامر الي تحت if و غير ذلك ينفذ الي تحت else


طريقة اخري لامر if

if x==5
---
---
---
elseif x==7
---
---
---
elseif x==10
----
----
end
بمعني لو تحقق الشرط الاول ينفذ الاوامر الي تحته ويسيب الباقي وهكذا

مثال واحد

حنعمل برنامج يحل معادلة من الدرجة الثانية

aX^2+bX+c=0

انواع الجذور الي حتتطلع اما (2 حقيقي real او 2 تخيلي imag او حقيقي وتخيلي complx )

البرنامج ( يعني تروح تفتح علي طول m-file ولو في امر جديد ما اخدناه بعد ما يخلص البرنامج اشرح ان شاء الله

كود:

clear
clc
close all
a = input( ' a = ');
b = input( ' b = ');
c = input( ' c = ');
x1 = ( - b + sqrt( b^2-4*a*c))/(2*a);
x2 = ( - b + sqrt( b^2-4*a*c))/(2*a);
if imag(x1)==0 & imag(x2)==0
if x1==x2
str='ident';
else
str= 'real';
end
elseif real(x1)==0 & real(x2)==0
str='imag';
else
str='comp';
end
bigstr=[' x1 = ' , num2str(x1) , ' ' ,' x2 = ' , num2str(x2), ' ' ,str];
msgbox(bigstr)




بعد ما تخلص كتابة البرنامج وتعمله save اعمله run
تلاقي في نافذه الاوامر بيطلب منك قيم a,b,c ادخلها
وبعد ذلط تطلع النتيجة






----------------------------------------------


2- switch


عمل هذه الاداة كالتالي

اذا كان لدينا متغير x وله عده قيم

switch x
case 25
----
----
----
case 75
----
---
----
end
بمعني لو كان المتغير x يساوي 25 ينفذ الاوامر الي يليه ويعدي الباقي ولو كان يساوي 75 ينفذ الاوامر الي تحته

اما لو كان الي بنسال عنه اسماء strang فنفس الطريقة

switch str
case 'ahmed
--------
----
----
case 'ali
---
---
---
oterwise
---
---
--
end

ملاحظات هامه

1- تستخدم switch علي متغير واحد فقط
2- لاتصلح if للسؤال عن الاسماء لكن switch تصلح
يعني ما ينفع نقول if str== 'ahmed

application

برنامج لقياس الوقت الي تستغرقه للوصول لبلد علي بعد 200 كيلو مثلا
يعني احنا حندخل طريقة المواصلات

كود:

clear
clc
close all
a=input('enter your transportation method :','s');
switch a
case 'car'
t=800/120
msgbox(['your trip will take ',num2str(t),' hours']);
case 'bus'
t=800/80
msgbox(['your trip will take ',num2str(t),' hours']);
case 'plane'
t=800/200
msgbox(['your trip will take ',num2str(t),' hours']);
otherwise
msgbox('inter valed tm')
end




ادخل اسم الوسيلة في نافذة الاوامر



لو دخلت وسيلة غير موجوده تتطلع لك نافذه ادخال غير صحيح
ولو انت دخلت وسيلة موجوده ولكن بحروف كابتل حيطلع لك اخال غير صحيح
ولحل تلك المشكلة

كود:

x='Ahmed'
lower(x)
upper(x)

يني نستخدم lower لو عايزين small او upper لو كابتال



ان شاء الله نكمل قريبا
ramyelbahaty
ramyelbahaty
مشرف الالعاب الاون لاين
مشرف الالعاب الاون لاين

ذكر
عدد المساهمات : 1139
نقاط : 39774
النشاط : 3000
العمر : 28

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

البرمجة بالنسبة للmatlab Empty رد: البرمجة بالنسبة للmatlab

مُساهمة من طرف Zico في السبت ديسمبر 12, 2009 12:13 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
Zico
Zico
•°o.O نائب مدير عام O.o°•
•°o.O نائب مدير عام O.o°•

ذكر
عدد المساهمات : 5172
نقاط : 51823
النشاط : 3012
العمر : 24

http://www.aircold4ever.net

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

البرمجة بالنسبة للmatlab Empty رد: البرمجة بالنسبة للmatlab

مُساهمة من طرف mena في الثلاثاء سبتمبر 14, 2010 1:41 pm

موضوع رائع وبانتظار كل جديد


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
mena
mena
^~*¤©[£] المراقب العام [£]©¤*~^
^~*¤©[£] المراقب العام [£]©¤*~^

ذكر
عدد المساهمات : 3395
نقاط : 47795
النشاط : 2005
العمر : 28

http://www.aircold4ever.net

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى